Monday, September 24, 2012

Battle of the Sexes - Sevgili Kavgası

Sevgililerin arasına girilmez. Ama belki birbirlerini kırmalarına engel olabiliriz diye biz yine de maydanoz olalım biraz. Battle of the Sexes oyun kuramının sık kullandığı oyunlardan birisi. Tüm bir sınıf problemi - koordinasyon problemlerini - en iyi örnekleyen basit oyunlardan birisi Battle of Sexes. Aşağıda video linki de var zaten ama kısaca oyunu anlatayım.

Bir çift çarşamba akşamını beraber geçirmek için planlar yapar.Salı günü iki tercih arasında karar veremez haldeler. Oğlan güzel bir restoranda şampiyonlar ligi maçını seyretmek isterken kızımız ise akşamı evde Muhteşem Yüzyıl seyrederek geçirmek ister. Anlaşamazlar. Daha fazla kavga etmemek için ertesi gün telefonla konuşup karara bağlamaya karar verirler.

Şans bu ya ikisinin de telefonu cızlamı çeker Çarşamba öğleden sonra. Sim kartları yanar, telefonları tamamen haşat olur. İkisi de telefon numaralarının akılda tutmak konusunda felaket olduğu ve sadece bir iki haftadır birlikte oldukları için numaralarını ezbere bilmezler. Yapacak tek bir şey kalmıştır. İşten çıkınca sevgilinin ne yapacağını tahmin ederek ya ŞL için planladıkları restorana gitmek, ya da MY izlemek için kızın evine yollanmak. Ve olaylar gelişir...



No comments:

Post a Comment